15 mars på väg mot Åland

0kommentarer

Jag sitter på en av alla de båtar som tar människor mellan de två nordiska länderna som har svårast att förstå varandra. Nu ska jag visserligen endast till Åland som är någonting mitt emellan Finland och Sverige. Men båten är på väg till Helsingfors. Det är spännande för en sociolog att sitta här och titta på mäns och kvinnor som är ute på kryssning mitt i veckan. En del är på konferens och av någon anledning är det också chans för flirt. En del är här med sin familj och en del går omkring och hoppas att det ska finnas fler av det andra könet, eller kanske samma kön. Nåväl det är ännu så länge inte så mycket annat att titta på här på båten. Mörkt är det utanför. Det är endast från båten det kommer lite ljus som lyser upp havet som är fyllt av is.
Mitt eget uppdrag är att åka till Åland för att prata om jämställdhet i förskolan, som också intresserar folket på Åland. Det ska bli väldigt kul att berätta hur långt vi kommit och det ska bli lika roligt att höra var de befinner sig. Tre seminarier ska jag hinna med på två dagar.

Och det allra billigaste sättet att ta sig till Åland är med båt. Det tar lång tid men vad gör man inte för att spara på skattemedel?Kommentera

Publiceras ej