Jag slår vad om en republikan som president

0kommentarer

Jag är beredd att sätta en peng på att USA kommer att få ännu en republikans president.

Vad bygger jag då det på? Ja, inte för att jag tror att det hjälper med att ha en kvinna som vice. Även om jag uppskattar modet. Men, återigen kan USA få en man med maskulinitetens alla attribut som president. Och jag känner mig rätt övertygad om att amerikanen väljer utifrån någon form av pojkdröm.

John McCain är en amerikans hjälte. Hans nästan föddes till att bli militär. När han utbildade sig var han lagom uppkäftig och slogs en hel del med andra män. Han ägnade mycket tid åt kvinnor och vin, står det i DN i dag. Var till och med tillsammans med en strippa under sin flygarutbildningstid.

Som förbindelseofficer (vad det nu är?) kom han till Vietnam. Där lyckades han bli tillfångatagen, torterades och har fortfarande skador från detta. Han höll hårt på de militära dicipliner som sa´ att han inte skulle gå före någon annan när det gäller att friges.

När han kom hem och gifte sig,  var han otrogen så mycket att skilsmässa blev ett faktum. Han gifte senare om sig med en mycket rik kvinna (hon kom från en familj som sålde mycket öl). Några skumma ekonomiska förbindelser finns tydligen också under 80-talet. Till detta är han en cancersjuk man som står upp och kämpar för att bli president i sitt land. Till sin hjälp kommer han att ha en drygt 40-årig kvinna som haft ett nästan lika maskulint liv som han själv.
Klart att amerikanen väljer en man av denna sort.

Om du undrar om jag kom på detta själv. Så visst är det så. Men jag är också inspirerad av Michael Kimmels bok Manhood in America, som jag läste i slutet av 1900-talet.

Kommentera

Publiceras ej