Sista dagen

0kommentarerSå kom det då äntligen. Den sista panelsessionen hade också det budskap jag saknat så under veckan. Alan Greig från New York kom med det jag själv strider så hårt för. Alan förklarade på ett mycket strukturerat sätt att, det han kallar, neoliberalisme har tagit oss bort från den viktiga strukturfrågan. Vi kan inte bara tro att förändring av maskulinitet med en ändring till jämställdhet kan ske via den enskilda individen. Självklart är det viktigt att individen tänker till och är med i förändringen, men utan att vi förändrar på strukurell nivå kan vi inte ändra den sociala strukturen. Det är inte bara enkelt det kommer också att brännas. When something is about masculinity it is not always about the men, var ett citat från Eva Kosofsky-Sedgwick som Alan tycker vi ska tänka på. Han och en filosof jag tidigare inte mött, Juan Guillermo Figueroa, fick den här veckan att nå oanade höjder.

I dag var det bara en förmiddag och efter den förlösande panelen fick vi hör några av de som ger stöd till Men Engage, berätta om varför. Däribland finns svenska SIDA. En bra påminnelse om att vårt arbete är en del i en världsutveckling på många nivåer för att kvinnor, flickor, pojkar och män ska få en bättre framtid över hela vår jord.

Vi fick också ett papper på veckans symposium som jag tror kommer att ge NGO runt om i världen inspiration att vara de påtryckar på våra regeringar som vi så väl behöver vara.  Det var mäktigt när den kommite som jobbat hårt under veckan för att få ihop Rio Call for Action läste upp deklarationen. Du kan snart  läsa hela på www.menengage.orgDet har varit en otroligt häftig vecka och det blir mycket som ska sorteras innan jag kommer hem med alla förslag till utveckling av MFJ där hemma. Men nu finns det i alla fall mängder med inspiration inom mig för att räcka till mitt tvååriga ordförandeskap.

Nu ska jag sova tidigt för att under morgondagen resa hem också med tiden....

Kommentera

Publiceras ej